Hapax alle schroeven

Nieuw in ons assortiment: Maak kennis met onze Hapax schroeven!

Ontdek het verhaal achter Hapax, het toonaangevende schroevenmerk dat wij sinds kort aanbieden op onze webshop. Met een focus op innovatie en kwaliteit in de bouwsector, bieden wij een unieke reeks schroeven aan die de standaard verhogen in bevestigingsmaterialen.

Leer hoe Hapax is ontstaan en waarom het de favoriete keuze is geworden voor zowel professionals als hobbyisten.

Hapax schroeven flenskop, hout en houtconstructie

Hoe is het schroevenmerk Hapax ontstaan?

Hapax is ontstaan ​​met als doel de standaard te verhogen als het gaat om schroeven en bevestigingsmaterialen. Het merk is voortgekomen uit een passie voor innovatie en kwaliteit in de bouwsector.

De oprichters van Hapax werden gedreven door de behoefte aan betrouwbare, duurzame en veelzijdige schroeven die aan de eisen van moderne bouwprojecten kunnen voldoen.

De naam ‘Hapax’ is afgeleid van het Griekse woord ‘hapax’, wat ‘eenmalig’ of ‘uniek’ betekent. Dit weerspiegelt het streven van het merk naar unieke en ongeëvenaarde producten die eenmalige oplossingen bieden voor de uitdagingen waarmee bouwers en klussers worden geconfronteerd.

Met een focus op innovatie, kwaliteit en gebruiksgemak heeft Hapax een breed scala aan hoogwaardige schroeven ontwikkeld die geschikt zijn voor verschillende materialen en toepassingen.

Wat hebben alle Hapax schroeven gemeen?

Of je nu werkt met hout, metaal of kunststof, deze schroeven zijn ontworpen om aan al je behoeften te voldoen. Hier zijn een aantal redenen waarom Hapax schroeven een favoriet zijn bij zowel professionals als hobbyisten:

  1. Gratis bitje in elk doosje: Elk doosje Hapax schroeven bevat een gratis schroevendraaierbit. We bieden ook aparte Hapax-schroevendraaierbits en losse bithouders aan. Zie hier ons assortiment: Bits.
  2. Universeel gebruik: Of het nu gaat om grote projecten of kleine reparaties, Hapax schroeven zijn ontworpen om aan al je behoeften te voldoen. Hun veelzijdigheid maakt ze perfect voor een breed scala aan materialen en toepassingen.
  3. Minder kans op splijten: Dankzij hun speciale ontwerp en schroefdraadvorm hebben Hapax schroeven minder kans om het materiaal waarin ze worden geschroefd te splijten, vooral bij hout.
  4. Diepe aandrijving: Met een diepe aandrijving zorgen Hapax schroeven ervoor dat de schroefkop diep genoeg is om goed te kunnen worden vastgedraaid zonder dat de schroevendraaier wegglijdt.
  5. Hoogwaardige materialen: Gemaakt van materialen zoals roestvrij staal of gehard staal, zijn Hapax schroeven duurzaam en bestand tegen corrosie, wat zorgt voor een langdurige prestatie.
  6. Zelftappende eigenschappen: Veel Hapax schroeven hebben zelftappende eigenschappen, waardoor ze zichzelf gemakkelijk in het materiaal kunnen boren zonder voorafgaandelijk een gat te moeten boren.
  7. Eenvoudig te verwijderen: Ondanks hun stevige grip kunnen Hapax schroeven relatief gemakkelijk worden verwijderd als dat nodig is, wat handig is bij reparaties of aanpassingen.

Hapax schroeven zijn de perfecte combinatie van gebruiksgemak, veelzijdigheid en duurzaamheid, waardoor ze een populaire keuze zijn voor elke klusser.

Wat is de BlueTop coating en 4Top coating?

De BlueTop-coating en 4Top-coating zijn beide beschermende lagen die worden toegepast op bepaalde Hapax-schroeven.

De 4Top-coating is een geavanceerde coating bestaande uit verschillende lagen, waaronder een organische coating van minstens 15 µm, die uitstekende corrosiebescherming biedt volgens corrosieklasse C4 volgens ISO 12944-2. Deze coating is ideaal voor buitentoepassingen, zoals de professionele houtconstructieschroeven van Hapax, die snel grip hebben en stevig in het hout schroeven dankzij de “triple thread point”. De speciale groeven onder de kop zorgen voor een veilige bevestiging zonder het oppervlak te beschadigen.

De BlueTop-coating biedt extra weerstand tegen corrosie, waardoor de schroeven ideaal zijn voor gebruik in open constructies zonder directe blootstelling aan weersomstandigheden.

BlueTop houtschroef deeldraad

Hoe gebruik je houtschroeven?

In tegenstelling tot traditionele spaanplaatschroeven zijn Hapax houtschroeven ontworpen met geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en gehard staal. Hierdoor bieden ze langdurige prestaties en zijn ze bestand tegen corrosie, zelfs in veeleisende omgevingen.

Houtschroeven zijn een type schroeven die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in hout. Ze hebben kenmerken die hen onderscheiden van andere soorten schroeven, zoals zelftappende eigenschappen, een scherpe punt en een schroefdraad die ontworpen is om een stevige grip te bieden in hout.

Houtschroef Hapax BlueTop

Deze schroeven worden vaak gebruikt voor het verbinden van houten materialen bij bouw- en timmerwerkzaamheden, zoals het monteren van meubels, het bouwen van kozijnen, het leggen van vloeren en het bevestigen van plinten.

Houtschroeven zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, diameters en kopstijlen, zodat ze kunnen worden aangepast aan verschillende toepassingen en projecten.

Zie hier ons assortiment: Houtschroeven Hapax.

Hoe gebruik je houtconstructieschroeven?

Hapax houtconstructieschroeven vertegenwoordigen een hoogwaardige keuze in bevestigingsmaterialen, speciaal ontworpen voor de constructie en assemblage van houten structuren.

Vervaardigd uit materialen zoals gehard staal of roestvrij staal, bieden ze duurzaamheid en bescherming tegen corrosie, zelfs onder veeleisende omstandigheden.

Wat Hapax houtconstructieschroeven onderscheidt van conventionele houtschroeven is hun doordachte ontwerp en kenmerken, geoptimaliseerd voor gebruik in robuuste constructies.

Ze zijn uitgerust met een diepe draad voor een stevige grip en stabiliteit, een versterkte schacht voor extra sterkte, en een royale, platte kop die de druk gelijkmatig verdeelt zonder in het hout te verzinken.

Houtconstructieschroef Hapax 4Top

Dankzij hun robuustheid en superieure prestaties zijn Hapax houtconstructieschroeven perfect geschikt voor diverse bouw- en constructietoepassingen.

Of het nu gaat om het bouwen van een dek, pergola, tuinhuisje, schutting, carport of andere houten structuren, Hapax houtconstructieschroeven bieden de stevigheid en betrouwbaarheid die essentieel zijn voor een succesvol project.

Zie hier ons assortiment: Houtconstructieschroeven Hapax.

Hoe gebruik je tellerkopschroeven?

Hapax tellerkopschroeven zijn een hoogwaardig type bevestigingsmateriaal dat is ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van diverse toepassingen. Deze schroeven worden gekenmerkt door hun grote, platte kop, die een brede diameter en een platte onderkant heeft, waardoor deze uitstekend contact maakt met het oppervlak van het materiaal waarin de schroef wordt gedraaid.

Het doel van de tellerkop is om de druk gelijkmatig te verdelen over het oppervlak, waardoor een stevige en veilige bevestiging ontstaat. Dit is met name handig bij het bevestigen van dunne of gevoelige materialen, zoals fineer, laminaat of dun plaatmateriaal, waarbij het voorkomen van vervorming van het materiaal essentieel is.

Tellerkopschroef Hapax 4Top

Hapax tellerkopschroeven worden vaak gebruikt in diverse toepassingen waar een sterke verbinding vereist is zonder dat de schroefkop in het materiaal zakt. Denk hierbij aan het monteren van kasten, meubels, plaatmaterialen, en bij het maken van houten constructies waarbij de schroefkop vlak moet liggen voor een strakke afwerking en een optimale functionaliteit.

Met hun precisie, betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn Hapax tellerkopschroeven de ideale keuze voor elke klus waarbij kwaliteit voorop staat.

Zie hier ons assortiment: Tellerkopschroeven

Hoe gebruik je façadeschroeven?

Hapax façadeschroeven (ook wel gevelschroeven genoemd) zijn een gespecialiseerd type bevestigingsmateriaal dat ontworpen is voor het veilig en duurzaam bevestigen van gevelbekleding, zoals houten of kunststof panelen, aan de buitenkant van gebouwen.

Deze schroeven zijn specifiek ontworpen om te weerstaan aan de uitdagende omgevingsomstandigheden waarmee gevelbekleding te maken krijgt, zoals wind, regen, temperatuurschommelingen en UV-straling.

Wat Hapax façadeschroeven onderscheidt, is hun constructie en eigenschappen die geoptimaliseerd zijn voor gebruik buitenshuis. Ze worden vaak vervaardigd van hoogwaardige, corrosiebestendige materialen zoals roestvrij staal om langdurige prestaties te garanderen en roestvorming te voorkomen.

Bovendien zijn ze voorzien van een speciale coating of afwerking die helpt bij het beschermen tegen weersinvloeden en verkleuring, wat resulteert in een langdurige esthetische uitstraling.

Façadeschroef Hapax BlueTop

Hapax façadeschroeven zijn uitgerust met een scherpe punt en een speciaal ontworpen schroefdraad die zorgt voor een snelle en gemakkelijke installatie, zelfs in harde materialen zoals hout of metaal.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, diameters en kopstijlen om te voldoen aan de specifieke eisen van verschillende gevelbekledingsmaterialen en installatieomstandigheden.

Zie hier ons assortiment: Gevelschroeven

Hoe gebruik je vlonderschroeven?

Hapax vlonderschroeven zijn een gespecialiseerd type bevestigingsmateriaal dat is ontworpen voor het monteren van vlonders en terrasdelen op houten onderconstructies. Deze schroeven zijn specifiek ontworpen om een sterke en veilige verbinding te bieden tussen het vlondermateriaal en de draagbalken, waardoor een duurzaam en stabiel terras wordt gecreëerd.

Wat Hapax vlonderschroeven onderscheidt, is hun hoogwaardige constructie en eigenschappen die zijn geoptimaliseerd voor gebruik buitenshuis. Ze worden vaak vervaardigd van roestvrij staal of ander corrosiebestendig materiaal om bescherming te bieden tegen de elementen en roestvorming te voorkomen.

Bovendien zijn ze meestal voorzien van een speciale coating of afwerking die helpt bij het beschermen tegen weersinvloeden en verkleuring.

Vlonderschroef Hapax BlueTop

Hapax vlonderschroeven zijn uitgerust met een scherpe punt en een speciaal ontworpen schroefdraad die zorgt voor een snelle en gemakkelijke installatie, zelfs in harde houtsoorten zoals tropisch hardhout.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, diameters en kopstijlen om te voldoen aan de specifieke eisen van verschillende vlondermaterialen en installatieomstandigheden.

Zie hier ons assortiment: Vlonderschroeven

Conclusie

Dit is het verhaal achter onze nieuwe schroeven van Hapax, het toonaangevende schroevenmerk dat innovatie en kwaliteit in de bouwsector belichaamt.

Met een breed scala aan hoogwaardige schroeven die de standaard verhogen in bevestigingsmaterialen, is Hapax de favoriete keuze geworden voor zowel professionals als hobbyisten.

De BlueTop-coating en 4Top-coating bieden uitstekende bescherming tegen corrosie en splijten, waardoor Hapax schroeven ideaal zijn voor diverse toepassingen.

Van houtschroeven tot vlonderschroeven, Hapax biedt de perfecte combinatie van gebruiksgemak, veelzijdigheid en duurzaamheid voor elke klus.

Bekijk gerust ons uitgebreide assortiment Hapax schroeven en ontdek welke perfect zijn voor jouw volgende project!